Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit hozz a vízitúrára

Mit hozzak a vízitúrára?

Baj, ha túl sokat pakolunk és azzal kezdődik a túra, hogy a merülési vonal alá süllyedt kenuból selejtezni kell, a másik lehetséges gond, ha nem hozunk valamit, ami kell. Célszerű hozni/viselni, ill. a kenuba tenni: 

- napszemüveg (UV-szűrős + lehetőleg pántos)
- élelmiszer és ital, műanyag evőeszközök, visszazárható formájú tárolás.
- minél magasabb faktorszámú naptej
- szúnyogriasztó
- legalább baseball-sapka, de a legjobb a nyakat is védő vitorlás vagy légiós sapka. A szalmakalapot az első szellő lefújja. 
- könnyű dzseki, esőkabát
- fürdőruha, törölköző
- minimális váltóruha esetleges borulás esetére (short, póló )
- ragtapasz, egyszerűbb elsősegély felszerelés
- wc-papír, papírzsebkendő, hölgyeknek egyebek
- fényképezőgép vízhatlan csomagolásban
- mobiltelefonnak, wc-papírnak vízhatlan tasak, neylon-zacskó
- a bokát biztonságosan tartó lábbeli!! Balesetet, mégpedig mást is érintő balesetet előzhetsz meg azzal, hogy a lábadat tartó, hátul is szíjas lábbeliben vagy és nem otthoni papucsban. 
A Decathlonban remek lábbeliket lehet kapni, pl. neoprén cipőket, kifejezetten vízes programokhoz is adnak el spéci lábbeliket. Minimum  pántos lábbelit javasolunk. Ami teljességgel használhatatlan az az otthoni, egyetlen lábujjak közötti kis "ütközővel" rendelkező papucs. Ilyet semmiképpen ne viselj(en), mind rád/Önre, mind társaira  veszélyes. 
- a popók alá valami puha. Lapos szivacs, kispárna vagy felvagdosott polifoam, és hozzá zsinór, vagy ragasztó, amivel rögzíted. Az utolsó napra a kenu ülése egészen kemény lesz, ha "nem védekezel"
- hasznos a kondizáshoz használt kesztyű is