Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosoni-Duna vízitúra (3 napos)

www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-novaki-csatorna-10.jpgVízitúra a Mosoni-Dunán. 3 napos Mosoni-Duna vízitúra időjárás garanciával! Péntek déltől vasárnapig egy csodálatos hosszú hétvége. A vízitúra szállás értelemben csillagtúra. A (pár percig) kezdőknek kormányzás- és evezéstanítás.

A csillagtúra során ugyanazon, (akár faházas, akár sátras, vendégházas stb.) szállására tér vissza a csapat. Legalább 2 autóval persze telekocsi rendszerben bárhol válaszhatsz magadnak szállást a környéken. Rajkán, Dunakilitiben és Dunaszigeten tudunk szállást javasolni minden kategóriában. A szállás igény szerint lehet golf hotel, wellness hotel, panzió, vendégszoba vagy sátor. A legnépszerűbb a vendégház, mivel így együtt lehet egy olyan kis csapat is, ahol van aki szobát kér és vannak, akik sátraznak. Senki nem zavar senkit és a sátrasoknak is van külön konyha, hűtőszekrény, kifejezetten kulturált wc, zuhanyzók.
Az ebédszüneteket a legnagyobb UV-sugárzás idején, árnyékos helyeken tartjuk. 

1. napi vízitúra: Rajka környéke, egy csodálatos holt-ág
12:00 Találkozás Rajkán délben. mosoni-duna-vizitura-www.mosoni-duna.vizitura.hu-uzemi-baleset.jpgÉrkezés után köszöntő, díjbefizetés, tudnivalók. Ebéd, a szállás elfoglalása vagy a sátrak felállítása, vízreszállás előtti rituálé, (naptejezés, wc, kenu (kemény műanyag ülésére, polifoam, kispárna stb. ragasztása stb.)
13:00 Evezés- és kormányzástanulás
14:00 Indulás, egy fantasztikusan gyönyörű holt-ág felfedezése
17:00 A nulladik napi túra vége. Vacsora bográcsétel vagy önállóan megoldott vacsora (hozott étel, saját főzés vagy a közeli éttermekben vacsora, ill. a kemping szerény, de élvezhető választéka, pl. melegszendvics) 
Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven a nap során "milliószor" pisilünk, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 

2. napi vízitúra: Rajka-Feketeerdő
www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-vizitura-mosoni-duna-1.jpgVízreszállás előtti rituálé, (szentbeszéd, naptejezés, wc, stb.) után a felső szakaszon a Mosoni-Duna még 3 km/órás sebességgel "repít" minket, így a laza tempó és több pihenő mellett is kényelmesen célba érünk
16:00 Érkezés (nem a bajor) Feketeerdőhöz, egy helyes kis holt-ág felfedezése
16:30 Mára vége, vissza a kocsikkal telekocsi rendszerben, de ha egy autóval jöttök (mert mondjuk egy család vagytok :)), akkor a szállásra transzfert biztosítunk buszjegy árban.

3. nap: Feketeerdő-Mosonmagyaróvár
mosoni-duna-rajka-kozeleben-vizitura-mosoni-www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu.jpg09:00 Autókkal (igény esetén (kis)busszal) indulás a szállásról
09:30 Logisztika, bemelegítés, wc
10:00 Vízreszállás Feketeerdőnél majd következik egy kb. 9 km-es festői szakasz a Mosoni-Dunán
12:15 Halászi, ebéd (aki igényli, annak meleg ebéd) lubickolás, pihi, wc 
13:30 Folytatódik a kenutúra
14:30 Érkezés Mosonmagyaróvárra, aki siet, annak hazautazás, de lehet strandolni és fakultatív programként mosonmagyaróvári városnézés a Lajtáról (!), beevezünk a várhoz, 16:45 A vár megtekintése és 17:30-kor transzfer a szálláshoz, hazautazások 

Túradíjak a fenti turnus résztvevőinek

Egyedi (testre szabott) vízitúra
Egyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az igényelt felszerelés (kerékpár stb.), az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi melegétkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrá(k)ra :
vizitura-mosoni-duna-mosoni-dunaszentpal-elott-2.jpgKérjük hívjon / hívj, egyeztessük az igényeket (útvonal, időtartam, étkezés, szállás). Az igények alapján 24 órán belül írásos ajánlatot küldünk, amelyhez csatolunk egy jelentkezési lapot. Ha az ajánlatunkat elfogadja, a jelentkezés egyszerű. A  szigetkozvizitura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túradíj átutalását. 

Díjfizetés
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.

(Pl. Mosoni Judit, 7 fő, július 27-29.)