Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosoni-Duna vízitúra (5 napos)

www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-novaki-csatorna-5.jpgVízitúra a Mosoni-Dunán és a Nováki- csatornán. 
Mosoni-Duna vízitúra, 5 napos minden hétfőtől-péntekig vagy igény szerint BÁRMIKOR. Ha nincs 5 napod csak 3 vagy 4, akkor be is lehet kapcsolódni és ki is lehet szállni. A csak pár percig kezdőknek kormányzás- és evezéstanítás. Igény szerinti szállás és étkezés!

 


Vízitúránk részben csillagtúra, a harmadi naptól vándortábor, azaz www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-novaki-csatorna-8.jpgmindig mást látunk, de nem is költözünk túl sokat. Azokon a napokon, amikor csak szállás értelemben vett csillagtúrát teszünk, mindig ugyanazon szállásra térhet vissza a csapat, de lehet vándortáborozni is. Szóval nálunk tökéletes a kényelem.
A szállás minden megállóhelyen lehet igény szerinti, a sátortól a wellnessig bármi, pl. vendégszoba vagy faház.

 

A legnépszerűbb a vendégház, mivel így együtt lehet egy olyan kis csapat is, ahol van aki szobát kér, és azok is, akik www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-rajka-fahaz.jpgsátraznak. Senki nem zavar senkit és a sátrasoknak is van külön konyha, hűtőszekrény, kifejezetten kulturált wc, zuhanyzók.
Az ebédszüneteket a legnagyobb UV-sugárzás idején, árnyékos helyeken tartjuk. Lehet jönni autóval és vonattal, busszal is! Nálunk a kenutúra része az érintetlen Nováki-csatorna is, ilyen vízitúrát a Mosoni-Dunán senki más nem ajánl.

 


"Nulladik" nap: opcionális érkezés
Az első napi kezdés dél, azaz meg lehet jönni akkor is, de akinek kényelmesebb, az jöhet a "nulladik" napon, túleshet a beköltözésen vagy sátorverésen, bevásárláson, és persze fel is lehet fedezni a környéket. 

 


1. napi vízitúra: Rajkánál egy csodálatos holt-ág
mosoni-duna-mellekaga-rajkanal-www.szigetkozvizitura.hu.jpg12:00 Érkezés, ebéd, a szállás elfoglalása vagy a sátrak felállítása, hűtőszekrénybe minden romlandó.
12:45 Tájékoztató, naptejezés, wc, kenu kemény műanyag ülésére polifoam, kispárna stb. ragasztása/kötözése, evezés- és kormányzás tanulás.

14:00 Indulás, egy fantasztikusan gyönyörű holt-ág felfedezése
17:30 Mára vége, vacsora bográcshami vagy önellóan megoldott vacsora (hozott étel, saját főzés vagy a közeli éttermekben vacsora, ill. a kemping szerény, de élvezhető választéka, pl. melegszendvics) 

Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven "milliószor" pisilünk. Ez a többi napon is így lesz, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 

 


2. napi vízitúra: Rajka-Feketeerdő
20130709_120030.jpgA telekocsis partra menetelt követően:

10:30 Vízreszállás előtti rituálé, (szentbeszéd, naptejezés, wc, stb.) után a felső szakaszon a Mosoni-Duna még 3 km/órás sebességgel "repít" minket, így a laza tempó és több pihenő mellett is kényelmesen célba érünk
16:00 Érkezés Feketeerdőhöz, egy helyes kis holt-ág felfedezése
16:30 Mára vége, a csillagtúrázóknak transzfert biztosítunk buszjegy árban vagy a telekocsi rendszerrel mindenki "ingyen" jön a szállásra.

 


3. nap: Feketeerdő-Mosonmagyaróvár
vizitura-mosoni-duna-mosoni-dunaszentpal-elott-2.jpg10:00 Autókkal (igény esetén kisbusszal) indulás a szállásról
10:30 Logisztika, bemelegítés, wc
11:00 Vízreszállás Feketeerdőnél majd következik egy kb. 9 km-es festői szakasz a Mosoni-Dunán
13:15 Halászi, ebéd (aki igényli, annak meleg ebéd) lubickolás, pihi, wc 

14:30 Folytatódik a kenutúra
15:30 Mosonmagyaróvár strand
16:00 Mosonmagyaróvári városnézés a Lajtáról (!), beevezünk a várhoz
16:45 A vár megtekintése
17:30 Szállás Mosonmagyaróváron a parti kempingben vagy vendégházi szállás 

 


4. nap: Mosonmagyaróvár-Kimle
www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-4.jpgMai vízitúránk távja egy kicsit nagyobb, ha meghúznánk, két és fél óra alatt is teljesíthetnénk, de az egész nap a rendelkezésünkre áll.
10:30 A szokásos előkészületek (bemelegítés, wc, naptejezés, szendvics...) után vízreszállás Mosonmagyaróváron, indul a Mosoni-túra

13:00 Vízitúránk első hosszabb pihenőjénél ebédszünet (önellátó, de igény esetén görög-török-mexikói ételt tudsz rendelni az éppeni kikötőhelyünkhöz)
17:30 A vízitúrának ezen a napon Kimlén, egy helyes, elvben német-horvát-magyar falunál van vége, ahol persze horvát vagy német szót egyet sem fogunk hallani.  

 


5. nap: Vízitúra Kimlétől Mecsérig
www.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-9.jpgA szenzációsnál is fantasztikusabb napunk lesz, hiszen nem csak a Mosoni-Duna csodáját élvezhetjük, hanem szűk, vadregényes, kalandos, keskeny vizeken is evezünk. A Nováki-csatorna bizonyos részein nem fog elférni két kenu egymás mellett és a kristálytiszta víz szürreális látvány, mintha egy akvárium vízén vízitúráznánk. 
09:00 Indulás a szállásról
09:30 Kimlén az autósok kiteszik az utasokat, a kocsik utasainak amíg a sofőrök visszaérnek úszás, relaxáció, a csillagtáborozó autók pedig Mecsérre ugranak, a sofőröket visszahozzuk Kimlére. Indulhat a vízitúra! 
10:10 Start

11:30 Ebéd, (önellátó vagy igény szerint meleg ebéd Kimle-Novákpusztán)
12:30 Felfedezők ösvényein, a Nováki-csatorna 
13:30 Ismét a Mosoni-Dunán kenuzunk
14:30 Érkezés Mecsérre, aki Rajkán hagyta az autóját, azt visszavisszük a kocsijához (transzfer díja 1000 Ft/sofőr), hazautazás

 


Túradíjak a Mosoni-Duna vízitúra résztvevőinek
 


Egyedi (testre szabott) vízitúra a Mosoni-Dunán
mosoni-duna-vizitura.eoldal.huwww.szigetkozvizitura.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-novaki-csatorna-3.jpgEgyéni igények szerint tervezett mosoni-dunai vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrá(k)ra :
www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-szigetkoz-vizitura-mosoni-duna-1.jpgKérjük hívjon / hívj, egyeztessük az igényeket (útvonal, időtartam, étkezés, szállás). Az igények alapján mi egy írásos ajánlatot küldünk 24 órán belül, amelyhez csatolunk egy jelentkezési lapot.
Ha az ajánlatunkat elfogadja/játok, a jelentkezés egyszerű. A  szigetkozvizitura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túradíj átutalását. 

 


Díjfizetés a Mosoni-Duna vízitúrák esetén
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező nevét, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.

(Pl. Mosoni Judit, 7 fő, július 23-27.)