Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosoni-Duna vízitúra (6 napos)

Vízitúra a Mosoni-Dunán, a Nováki- és a Hédervári csatornánmosoni-duna-vizitura-www.mosoni-duna.vizitura.hu-uzemi-baleset.jpg  
mosoni-duna-mellekaga-rajkanal-www.szigetkozvizitura.hu.jpg

Mosoni-Duna vízitúra 6 napos időjárás garanciávalvizitura-mosoni-duna-mosoni-dunaszentpal-elott-2.jpg

novaki_csatorna_1_.jpg


Mosoni-Duna vízitúrák hétfőtől péntekig.
Vándortábor vagy csillagtúra, kezdőknek kormányzás- és evezéstanítás
www.mosoni-duna-vizitura.eoldal.hu-rajka-fahaz.jpgIgény szerint vándortábor vagy csillagtúra (a csillagtúra során a vízitúra első felében mindig  ugyanazon Rajkán lévő, akár faházas, akár sátras szállására tér vissza a csapat). Legalább 2 autóval persze telekocsi rendszerben bárhol válaszhatsz magadnak szállást a környéken. Dunakilitiben és Dunaszigeten tudunk szállást javasolni minden kategóriában. A szállás igény szerint lehet golf hotel, wellness hotel, panzió, vendégszoba vagy sátor. A legnépszerűbb a vendégház, mivel így együtt lehet egy olyan kis csapat is, ahol van aki szobát kér és vannak, akik sátraznak. Senki nem zavar senkit és a sátrasoknak is van külön konyha, hűtőszekrény, kifejezetten kulturált wc, zuhanyzók.
Az ebédszüneteket a legnagyobb UV-sugárzás idején, árnyékos helyeken tartjuk. Lehet jönni autóval és vonattal, busszal is! Nálunk a kenutúra része az érintetlen Nováki-csatorna és a Hédervári-csatorna, i
lyen vízitúrát a Mosoni-Dunán senki más nem ajánl.

"Nulladik" nap: Opcionális érkezés
Az első napi kezdés nincs túl korán, de akinek kényelmesebb, annak érdemes a "nulladik" napon befutni és megejteni a beköltözést vagy sátorverést. Fel lehet fedezni a környéket és indulhat mindenféle móka. 

1. napi vízitúra: Rajka környéke, egy csodálatos holt-ág és a Jónási csatorna
12:00 Érkezés, ebéd, a faházak elfoglalása vagy a sátrak felállítása
13:30
Vízreszállás előtti rituálé, (naptejezés, wc, kenu (kemény műanyag ülésére, polifoam, kispárna stb. ragasztása stb.)
14:00 Indulás, egy fantasztikusan gyönyörű holt-ág felfedezése
17:00 Mára vége, vacsora bográcshami vagy önelláóan megoldott vacsora (hozott étel, saját főzés vagy a közeli éttermekben vacsora, ill. a kemping szerény, de élvezhető választéka, pl. melegszendvics) 

Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven a nap során "milliószor" pisilünk és ez a többi napon is így lesz, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 

2. napi vízitúra: 
Rajka-Feketeerdő
10:30
Vízreszállás előtti rituálé, (szentbeszéd, naptejezés, wc, stb.) után a felső szakaszon a Mosoni-Duna még 3 km/órás sebességgel "repít" minket, így a laza tempó és több pihenő mellett is kényelmesen célba érünk
16:00 Érkezés (nem a bajor) Feketeerdőhöz, egy helyes kis holt-ág felfedezése
16:30 Mára vége, a vándortábort választóknak sátorverés, a csillagtúrázóknak (akár sátoroznak, akár faházban laknak a kempingben) Rajkára transzfert biztosítunk buszjegy árban.
Külön a megállókat nem tüntettük fel, de diszkréten, hölgyek jobbra, urak balra elven a nap során "milliószor" pisilünk és ez a többi napon is így lesz, innentől kezdve a technikai szüneteket külön nem tüntetjük fel. 

3. nap: Feketeerdő-Mosonmagyaróvár
10:00 Autókkal (igény esetén kisbusszal) indulás a szállásról
10:30 Logisztika, bemelegítés, wc
11:00 Vízreszállás Feketeerdőnél majd következik egy kb. 9 km-es festői szakasz a Mosoni-Dunán
13:15 Halászi, ebéd (aki igényli, annak meleg ebéd) lubickolás, pihi, wc 
14:30 Folytatódik a kenutúra
15:30 Mosonmagyaróvár strand
16:00 Mosonmagyaróvári városnézés a Lajtáról (!), beevezünk a várhoz
16:45 A vár megtekintése
17:30 Indulunk "haza" a vándortáborozók esetén az aznapi sátorhelyhez, a Rajkán fixen sátrazóknak és faházban lakó csillagtúrázóknak transzfert biztosítunk Rajkára a kempinghez.

4. nap: Mosonmagyaróvár-Kimle
Mai vízitúránk távja egy kicsit nagyobb, de akár egy Anyukának 3 gyerekkel a hajóban is kellemes. Ha keményen meghúznánk, két és fél óra alatt is teljesíthetnénk, de minket nem hajt a tatár, az egész nap a rendelkezésünkre áll.
10:00 Autókkal vagy busszal indulás a szállásról
10:30 Logisztika, ma a csillagtáborozók is költöznek (Hédervárra)
12:00 Vízreszállás Mosonmagyaróváron, indul a Mosoni-túra
13:00 Vízitúrán első állomása Máriakálnok, ebédszünet
17:30 A vízitúrának ezen a napon Kimlén, egy helyes, német-horvát-magyar falunál van vége.  

5. nap: Vízitúra Kimlétől Mecsérig
A szenzációsnál is fantasztikusabb napunk lesz, hiszen nem csak a Mosoni-Duna csodáját élvezhetjük, hanem rendkívül szűk, vadregényes, kalandos, keskeny csatornákban evezünk. A Nováki-csatorna bizonyos részein például nem fog elférni két kenu egymás mellett és alattunk az 50 cm-es kristálytiszta vízben kergetőznek a halak. Hihetetlen látvány, mintha egy akvárium vízén vízitúráznánk. 
10:00 Indulás a szállásról
10:30 Kimlén az autósok kiteszik az utasokat, a kocsik utasainak amíg a sofőrök visszaérnek úszás, relaxáció, a csillagtáborozó autók pedig Mecsérre ugranak, a sofőröket visszahozzuk Kimlére. Indulhat a vízitúra! 
11:15 Start
12:00 Ebéd, igény szerint meleg ebéd Kimle-Novákpusztán
13:30 Felfedezők nádösvényein, a Nováki-csatorna pisztrángjai
14:30 Ismét a Mosoni-Dunán kenuzunk
16:30 Érkezés Mecsérre, szállás a vándortáborózknak a parton, a csillagtúrázókkal megyünk vissza Hédervárra  

Túradíjak a fenti csomagtúra résztvevőinek

Egyedi (testeszabott) vízitúra
Egyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az igényelt felszerelés (rafting hajó, kerékpár stb.), az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi melegétkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

 

 

Jelentkezés a Mosoni-Duna vízitúrá(k)ra :
Kérjük hívjon / hívj, egyeztessük az igényeket (útvonal, időtartam, étkezés, szállás). Az igények alapján mi egy írásos ajánlatot küldünk 24 órán belül, amelyhez csatolunk egy jelentkezési lapot.
Ha az ajánlatunkat elfogadja/játok, a jelentkezés egyszerű. A  szigetkozvizitura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött jelentkezési lapot és kérjük a túradíj 50%-ának átutalását. 

Díjfizetés
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot és a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.

(Pl. Mosoni Judit, 7 fő, július 23-29.)
A túradíj másik 50%-át pedig az érkezés napján kérjük készpénzben fizetni.